Arlinda Haxhiu

Från Mittköping
Hoppa till:navigering, sök


Namn Arlinda Haxhiu
Titel Medarbetare på enheten för teknik och utveckling
Mejladress
Telefonnummer
Webbadress
Hjälte Ja
Wikiredaktör Nej
Kommun Trelleborg
Övrigt Undersköterskan som blev teknikexpert

Arlinda Haxhiu började som undersköterska 2002 och nu, 15 år senare, är hon systemansvarig och projektledare för tekniksatsningar. "Jag trodde inte att jag skulle sitta här i dag och jobba med teknik" säger hon.

Arlinda jobbar på enheten för teknik och utveckling, en del av socialförvaltningen sedan den 1 januari 2017.

- Att jobba här känns jättebra och spännande. Det här är det bästa jag gjort någonsin! Att få vara med i en ny enhet, påverka och driva arbetet framåt och representera vår kommun i olika sammanhang - ja, jag känner mig stolt över det vi har gjort genom åren, säger Arlinda Haxhiu.

Hon är systemansvarig för planeringssystem, trygghetslarm och kameratillsyn samt projektledare för Home4Dem, ett EU-projekt där smarta hem-lösningar ska testas hos personer med demenssjukdom.

Hon har daglig kontakt med både medarbetare och medborgare och uppfattar det som att rädslan för teknik bottnar i två saker: dålig information och/eller okunskap.

- Mitt fokus är att förklara och göra människor trygga. Vi kan inte välja bort tekniken, det enda vi kan välja är vad och hur. Ska vi ha kvar vår personal ska vi ha den på rätt plats och låta tekniken sköta annat.

Bild:
Wiki-användarnamn: Till användarens sida