Västerås - Delaktighet

Från Mittköping
Hoppa till:navigering, sök
Kommun Västerås Till kommunsidan
Nyckelområde Delaktighet Till nyckelområdets huvudsida

MISTEL skapar delaktighet

Sammanfattning

Innovatörer erbjuds olika typer av metoder beroende på innovation och skede i sin process, men fokusgrupper med relevanta deltagare samt tester hos slutanvändare är en central del. Testerna sker framförallt i verkliga miljöer, hemma hos äldre personer och personer med funktionsnedsättning samt på särskilda boenden.

Detaljer

I samverkan med VINNOVA har Västerås stad etablerat MISTEL, en testbädd för innovationer inom äldreomsorgen. En testbädd är en arena för möten mellan innovatörer och blivande användare av deras innovationer. Projektet MISTEL startade i september 2013 och övergick i mars 2017 från projekt till en verksamhet inom Västerås stad och Sociala nämndernas förvaltning.

MISTEL är öppen för innovationer som bidrar till att äldre personer och personer med en funktionsnedsättning får ett självständigt och välbefinnande liv samt för innovationer som bidrar till en god kommunalt finansierad vård och omsorg. Innovationen kan vara en produkt eller en tjänst men även en arbetsmetod eller en organisatorisk lösning. MISTEL erbjuder innovatörer och idébärare skräddarsydda möten och tester med expertis inom den kommunala vård och omsorgen. Genom att köpa denna tjänst får innovatören möjlighet att stämma av sin innovation eller idé direkt med den tänkte användaren. MISTEL vill på detta sätt bidra till att fler bra och efterfrågade innovationer kommer ut på marknaden.