Sollentuna - Styrning

Från Mittköping
Hoppa till:navigering, sök
Kommun Sollentuna Till kommunsidan
Nyckelområde Styrning Till nyckelområdets huvudsida

Vård/omsorg: Förankring genom referensgrupp

Sammanfattning

Sollentuna har arbetat systematiskt med politisk förankring på flera olika sätt. Ett exempel är en referensgrupp bestående av två politiker från nämnden och en representant från kommunala pensionärsrådet. Nämnden fattar årligen beslut om en plan för välfärdsteknikutvecklingen under det kommande året.

Detaljer

Under de senaste åren har vi arbetat systematiskt med politisk förankring på flera olika sätt. Nämnden fattar årligen beslut om en plan för välfärdsteknikutvecklingen under det kommande året, och digitaliseringsfrågorna utgör en del i nämndens målstyrning. Vi arbetar också med en referensgrupp bestående av två politiker från vård- och omsorgsnämnden samt en representant från pensionärsorganisationerna. Arbetssättet har varit viktigt för förankring och styrning inom digitaliseringsområdet.

Vi arbetar systematiskt med årliga prioriteringar inom IT och digitalisering, och prioriteringarna diskuteras och beslutas av förvaltningens ledningsgrupp. Genom vårt arbetssätt har vi aktuell kunskap om behov – ibland innan verksamheten själv har insett det – och kan därmed ta en mycket aktiv roll i planering och prioritering.

Ett vanligt arbetssätt hos oss är successivt införande istället för ett traditionellt arbetssätt i utvecklingsprojekt som därefter övergår i förvaltning. Det har gett oss förutsättningar för ett agilt förhållningssätt och vi ser det som en viktig faktor för att lyckas med implementeringen av nya saker.