Om Mittköping

Från Mittköping
Version från den 13 september 2017 kl. 10.19 av Johanna.karlen@skl.se (Diskussion | bidrag) (Välkomna till Mittköping!)
Hoppa till:navigering, sök


Välkomna till Mittköping!

Mittköping är resultatet av SKL:s program LEDA för smartare välfärd - en digital kommun i framkant. I Mittköping undanröjs hinder och förutsättningar för digital utveckling och förändring skapas.

Men Mittköping är framför allt en wiki och därmed en metod som bygger på samskapande och delaktighet. På Mittköpings wikisidor finns modeller, processer, mallar, tips och rekommendationer - allt baserat på erfarenhet och kompetens från de 20 kommuner som deltar i programmet.

Här är ingenting fixt och färdigt, här finns stöd, hjälp och konkreta exempel. LEDA-kommunerna har vaskat fram viktiga nyckelområden, som till stora delar är förutsättningar och ibland självklarheter för en bra digitaliseringsresa. Kopplat till det beskrivs HUR saker och ting har gjorts, för att på sätt slippa bump på vägen, krockar på resan - för att hjälpas åt helt enkelt. Även konkreta VAD finns med, men fokus är HUR.

Läs mer om Mittköpings vision här.


LEDA för smartare välfärd är ett förändringsledningsprogram vars syfte är att öka hastighet, nytta och kvalitet i införandet av digitala lösningar. LEDA har sedan september 2016 arbetat tillsammans med 20 deltagande kommuner inom spåren hälsa & omsorg och skola & lärande. LEDA har identifierat och arbetat med några nyckelområden som är viktiga för en kommun i digitaliseringsresan. Arbetet har bland annat lett till byggandet av Mittköping.