Mittköping - Nytta och insikt

Från Mittköping
Version från den 16 oktober 2017 kl. 21.38 av Pli (Diskussion | bidrag)
Hoppa till:navigering, sök
Kommun Mittköping Till kommunsidan
Nyckelområde Nytta och insikt Till nyckelområdets huvudsida

Låt nyttan styra valen

Sammanfattning

Att lyssna till behov och därefter göra verktygsval är en självklarhet i Mittköping. Lika säkert är det att Mittköpingsborna fattar beslut baserat på nyttorealisering, erfarenheter och insikter. Att samarbeta och samverka såväl lokalt, regionalt och nationellt är också en framgångsfaktor i Mittköping, precis som omvärldsbevakning generellt.

Detaljer

När exempelvis ett mobilt arbetssätt ska införas i Mittköping behöver nyttan och insikten i den tekniska utvecklingen lyftas fram. Ett mobilt arbetssätt är ett kvalitetssäkrat och invånarsäkert arbetssätt genom att till exempel kunna dokumentera direkt i verksamhetssystem, post-it lapparna och borttappade papper i skrivbordslådor är ett minne blott. Genom direkt mobil dokumentation kan en del felhanteringar undvikas och avvikelser minimeras. Om Mittköping erbjuder flera tekniska alternativ ger det invånaren större möjlighet till påverkan/medverkan. Invånaren ges möjlighet till att kunna välja det som passar/känns bäst just då. Det gör även så att medarbetaren kan arbeta mer effektivt.

Nyttan med mobila arbetssätt är att det för många har gett högre status i yrket för exempelvis medarbetare inom omvårdnadsyrken. Ett annat exempel på god nytta med ett mobilt arbetssätt är när nattillsyn hos införts hos en äldre person istället för fysisk tillsyn, detta har lett till minskad stress för medarbetare och ökad trygghet för invånaren. En enhet för fjärrtillsyn kopplas upp de tider som invånaren önskar och är igång cirka 10 sekunder, sen släcks den ner. Om någon avvikelse finns larmas hemtjänsten ut. Fjärrtillsynen kan skötas av larmcentral eller hemtjänsten.