Mittköping - Nytta och insikt

Från Mittköping
Version från den 17 augusti 2017 kl. 12.32 av Frick (Diskussion | bidrag) (Skapade sidan med '{{Nyckelområden |Kommun=Mittköping |Nyckelområde=Nytta och insikt |Rubrik=Dokumenterar via mobilen |Sammanfattning=När ett mobilt arbetssätt ska införas i Mittköping be...')
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till:navigering, sök
Kommun Mittköping Till kommunsidan
Nyckelområde Nytta och insikt Till nyckelområdets huvudsida

Dokumenterar via mobilen

Sammanfattning

När ett mobilt arbetssätt ska införas i Mittköping behövs nyttan och insikten i den tekniska utvecklingen lyftas fram. Ett mobilt arbetssätt är ett kvalitetssäkrat och medborgarsäkert arbetssätt genom att till exempel kunna dokumentera direkt i verksamhetssystem, post-it lapparna och borttappade papper i skrivbordslådor är ett minne blott. Genom direkt mobil dokumentation kan en del felhanteringar undvikas och avvikelser minimeras Hur?. Om Mittköping erbjuder flera tekniska alternativ ger det medborgaren större möjlighet till påverkan/medverkan. Medborgaren ges möjlighet till att kunna välja det som passar/känns bäst just då. Det gör även så att medarbetaren kan arbeta mer effektivt.

Detaljer

Nyttan med mobila arbetssätt är att det för många har gett högre status i yrket för exempelvis medarbetare inom omvårdnadsyrken. Ett annat exempel på god nytta med ett mobilt arbetssätt är när nattillsyn hos införts hos en äldre person istället för fysisk tillsyn, detta har lett till minskad stress för medarbetare och ökad trygghet för medborgaren. En enhet för fjärrtillsyn kopplas upp de tider som medborgaren önskar och är igång cirka 10 sekunder, sen släcks den ner. Om någon avvikelse finns larmas hemtjänsten ut. Fjärrtillsynen kan skötas av larmcentral eller hemtjänsten.