Mittköping - Målbild

Från Mittköping
Version från den 17 augusti 2017 kl. 13.28 av Frick (Diskussion | bidrag) (Skapade sidan med '{{Nyckelområden |Kommun=Mittköping |Nyckelområde=Målbild |Rubrik=Alla är delaktiga |Sammanfattning=I Mittköping är alla professioner och intressenter delaktiga i framta...')
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till:navigering, sök
Kommun Mittköping Till kommunsidan
Nyckelområde Målbild Till nyckelområdets huvudsida

Alla är delaktiga

Sammanfattning

I Mittköping är alla professioner och intressenter delaktiga i framtagandet av målbild och vision - från den politiska ledningen till medarbetaren som arbetar nära medborgaren samt medborgaren själv. Ute i verksamheten får man till sig informationen via olika kommunikationskanaler, till exempel via webben, invånardialoger, på workshops etc.

Detaljer

När en gemensam målbild och vision för det digitala arbetet är framtaget är det viktigt att informera och kommunicera vision och målbild i hela verksamheten och ut till medborgarna för att göra den känd, vilket kan behöva göras upprepade gånger. Detta kan och bör ske på många olika sätt till exempel via ledning, chef, medarbetare, broschyrer, projektledning, webben, föreläsningar, workshops.

För att lyckas i Mittköping är det viktigt med en gemensam målbild, att tänka efter före, en synlig målbild för det digitala arbetet och att det finns en långsiktig vision inom verksamheten. Om medarbetarna på arbetsplatsen inte har samma bild av vad det är de ska uppnå kommer samarbetet att bli lidande, och resultatet kommer inte heller att gå att utvärdera på ett effektivt sätt. Det är till och med lätt att man tror att man vill samma sak, även när så inte är fallet. Det behövs därför en vilja i organisationen att satsa på digitala lösningar och det behövs tydliga fokusområden som är inriktade både på medarbetarnas arbetssätt och medborgarens behov.