Mittköping - Infrastruktur

Från Mittköping
Version från den 16 oktober 2017 kl. 13.55 av Mia (Diskussion | bidrag)
Hoppa till:navigering, sök
Kommun Mittköping Till kommunsidan
Nyckelområde Infrastruktur Till nyckelområdets huvudsida

Lär varandra och lar av andra

Sammanfattning

Mittköping har sedan några år tillbaka en fullt utbyggd infrastruktur. Hela kommunen har tillgång till fiber och trådlösa nätverk är självklart i alla verksamheter. Det finns stabil internetuppkoppling med och våra medarbetare har välfungerande hårdvara.

Detaljer

Stabil internetuppkoppling, trådlösa nätverk och bra utrustning är grundbultar för att kunna nyttja digitaliseringens möjligheter. I Mittköping förvaltas nätet och uppdateras kontinuerligt till nya standarder. Förändringar av infrastrukturen görs med fokus på vad som är bra för hela kommunen. Det finns alltid ett ekonomiperspektiv i botten och förändringar utgår från en nyttoanalys.När grundförutsättningarna var på plats, gick vi vidare till nästa fas: utvecklingsarbete i en digital miljö. Nu arbetar vi främst med stöd för förändringsarbetet, utveckling och spridning av nya metoder, och i förlängningen transformation av yrkesrollen. Målet är att varje medarbetare ska få det digitala stöd han eller hon behöver för att lära och utvecklas på bästa sätt.

Allt tar sin utgångspunkt i Mittköpings strategi för digitalisering. Varje nämnd/förvaltning har ansvar för digital utveckling. Hela styrkedjan är således med, annars hade inte Mittköpings fantastiska utveckling varit möjlig!