Mittköping - Infrastruktur

Från Mittköping
Version från den 16 oktober 2017 kl. 12.47 av Mia (Diskussion | bidrag)
Hoppa till:navigering, sök
Kommun Mittköping Till kommunsidan
Nyckelområde Infrastruktur Till nyckelområdets huvudsida

Modern kollaborativ produktionsplattform

Sammanfattning

Mittköping har sedan några år tillbaka en fullt utbyggd infrastruktur. Hela kommunen har tillgång till fiber och trådlösa nätverk är självklart i alla verksamheter. En stabil och anpassad internetuppkoppling med välfungerande hårdvara är en grundbult för att kunna nyttja digitaliseringens möjligheter för kommunens kunder och personal. Nätet förvaltas och uppdateras kontinuerligt till nya standarder. Förändringar av infrastrukturen görs med fokus på vad som är bra för hela kommunen. Det finns alltid ett ekonomiperspektiv i botten och förändringar utgår från en nyttoanalys.

Detaljer

När grundförutsättningarna var på plats, gick vi vidare till nästa fas: utvecklingsarbete i en digital miljö. Nu arbetar vi främst med stöd för förändringsarbetet, utveckling och spridning av nya metoder, och i förlängningen transformation av yrkesrollen. Målet är att varje medarbetare ska få det digitala stöd han eller hon behöver för att lära och utvecklas på bästa sätt.

Allt tar sin utgångspunkt i Mittköpings strategi för digitalisering. Varje nämnd/förvaltning har ansvar för digital utveckling. Hela styrkedjan är således med, annars hade inte Mittköpings fantastiska utveckling varit möjlig!