Skillnad mellan versioner av "Nyckelområden:1028"

Från Mittköping
Hoppa till:navigering, sök
(Skapade sidan med '{{Nyckelområden |Kommun=Mittköping |Nyckelområde=Infrastruktur |Rubrik=Så gör Mittköping |Sammanfattning=I Mittköping tog den digitala infrastrukturen (1:1, kraftfullt...')
 
 
(5 mellanliggande versioner av 2 användare visas inte)
Rad 2: Rad 2:
 
|Kommun=Mittköping
 
|Kommun=Mittköping
 
|Nyckelområde=Infrastruktur
 
|Nyckelområde=Infrastruktur
|Rubrik=Så gör Mittköping
+
|Rubrik=Lär varandra och lar av andra
|Sammanfattning=I Mittköping tog den digitala infrastrukturen (1:1, kraftfullt wifi samt digital eko-miljö) tre år att etablera ute i verksamheten. Den grundläggande digitala eko-miljön för alla verksamheter består av en modern kollaborativ molnbaserad plattform för produktion.
+
|Sammanfattning=Mittköping har sedan några år tillbaka en fullt utbyggd infrastruktur. Hela kommunen har tillgång till fiber och trådlösa nätverk är självklart i alla verksamheter. Det finns stabil internetuppkoppling och våra medarbetare har välfungerande hårdvara.
|Detaljer=När grundförutsättningarna var på plats, gick man vidare till nästa fas: utvecklingsarbetet i en digital miljö. Nu arbetar man främst med stöd för förändringsarbetet, utveckling och spridning av nya metoder, och i förlängningen transformationen av yrkesrollen. Inom skolan använder man sig av skattningsverktyget LIKA för att på ett enkelt och konkret sätt komma framåt med digitaliseringen. Det betyder att även ledarskapet driver sina kollegiala nätverk och grupper. Målet är att varje medarbetare ska få det digitala stöd han eller hon behöver för att lära och utvecklas på bästa sätt.
+
|Detaljer=Stabil internetuppkoppling, trådlösa nätverk och bra utrustning är grundbultar för att kunna nyttja digitaliseringens möjligheter. I Mittköping förvaltas nätet och uppdateras kontinuerligt till nya standarder. Förändringar av infrastrukturen görs med fokus på vad som är bra för hela kommunen. Det finns alltid ett ekonomiperspektiv i botten och förändringar utgår från en nyttoanalys.När grundförutsättningarna var på plats, gick vi vidare till nästa fas: utvecklingsarbete i en digital miljö. Nu arbetar vi främst med stöd för förändringsarbetet, utveckling och spridning av nya metoder, och i förlängningen transformation av yrkesrollen. Inom både skola och socialtjänst använder vi oss av skattningsverktyget LIKA för att på ett enkelt och konkret sätt komma framåt med digitaliseringen. Målet är att varje medarbetare ska få det digitala stöd han eller hon behöver för att lära och utvecklas på bästa sätt.
  
Allt detta bottnar i den kommunövergripande strategin för digitalisering. Varje förvaltning har åtaganden inom digitalisering gentemot de politiskt valda församlingarna. Hela styrkedjan är således med, annars hade inte denna utveckling inom förvaltningarna varit möjlig.
+
Allt tar sin utgångspunkt i Mittköpings strategi för digitalisering. Varje nämnd/förvaltning har ansvar för digital utveckling. Hela styrkedjan är således med, annars hade inte Mittköpings fantastiska utveckling varit möjlig!
 
}}
 
}}

Nuvarande version från 16 oktober 2017 kl. 14.06

Kommun Mittköping Till kommunsidan
Nyckelområde Infrastruktur Till nyckelområdets huvudsida

Lär varandra och lar av andra

Sammanfattning

Mittköping har sedan några år tillbaka en fullt utbyggd infrastruktur. Hela kommunen har tillgång till fiber och trådlösa nätverk är självklart i alla verksamheter. Det finns stabil internetuppkoppling och våra medarbetare har välfungerande hårdvara.

Detaljer

Stabil internetuppkoppling, trådlösa nätverk och bra utrustning är grundbultar för att kunna nyttja digitaliseringens möjligheter. I Mittköping förvaltas nätet och uppdateras kontinuerligt till nya standarder. Förändringar av infrastrukturen görs med fokus på vad som är bra för hela kommunen. Det finns alltid ett ekonomiperspektiv i botten och förändringar utgår från en nyttoanalys.När grundförutsättningarna var på plats, gick vi vidare till nästa fas: utvecklingsarbete i en digital miljö. Nu arbetar vi främst med stöd för förändringsarbetet, utveckling och spridning av nya metoder, och i förlängningen transformation av yrkesrollen. Inom både skola och socialtjänst använder vi oss av skattningsverktyget LIKA för att på ett enkelt och konkret sätt komma framåt med digitaliseringen. Målet är att varje medarbetare ska få det digitala stöd han eller hon behöver för att lära och utvecklas på bästa sätt.

Allt tar sin utgångspunkt i Mittköpings strategi för digitalisering. Varje nämnd/förvaltning har ansvar för digital utveckling. Hela styrkedjan är således med, annars hade inte Mittköpings fantastiska utveckling varit möjlig!