Botkyrka - Infrastruktur

Från Mittköping
Version från den 26 juli 2017 kl. 19.48 av Frick (Diskussion | bidrag) (Skapade sidan med '{{Nyckelområden |Kommun=Botkyrka |Nyckelområde=Infrastruktur |Rubrik=IT och verksamhet går hand i hand |Sammanfattning=Utbildningsförvaltningen har tillsammans med IT-supp...')
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till:navigering, sök
Kommun Botkyrka Till kommunsidan
Nyckelområde Infrastruktur Till nyckelområdets huvudsida

IT och verksamhet går hand i hand

Sammanfattning

Utbildningsförvaltningen har tillsammans med IT-support arbetat sedan 2015 med att utveckla ett digitalt ekosystem för utbildningsförvaltningen. Det innebär att man arbetar för att få en inloggning till skolans alla digitala tjänster och läromedel. Det innebär också utökad tillgänglighet för eleverna och pedagoger kan nu komma åt tjänsterna oberoende av tid, plats och digital plattform. Kommunen ser detta som ett led i vårt arbete mot ökad tillgänglighet och likvärdighet.

Hösten 2016 inleddes ett arbete av Botkyrkas IT-enhet för att utöka nätverkskapaciteten på samtliga enheter på utbildningsförvaltningen. Arbetet slutfördes i december 2016. Parallellt pågår en uppgradering av trådlösa nätverk på samtliga enheter. Det påbörjades 2016 och är ett treårigt projekt. Uppgraderingen innebär införande av en ny plattform med nya accesspunkter byggt på en livscykelhanteringsmodell för att säkerställa prestanda och kvalitet. I dagsläget är detta införd på 17 av kommunens skolor och ett pilotprojekt är genomfört inom förskolan.

Detaljer

Det finns även ett nämndbeslut av att införa av G-suite på samtliga enheter. Detta har öppnat möjligheten till användning av Chromebooks, som har fått ett stort genomslag i skolorna och lär får ännu större genomslag framöver.