Mittköping

Från Mittköping
Version från den 24 juli 2017 kl. 12.49 av Frick (Diskussion | bidrag) (Skapar Mittköpings sida)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till:navigering, sök
Wikin-by-maja.jpg

Mittköping är resultatet av SKL:s program LEDA för smartare välfärd - en digital kommun i framkant. I Mittköping undanröjs hinder och förutsättningar för digital utveckling och förändring skapas.

Men Mittköping är framför allt en wiki och därmed en metod som bygger på samskapande och delaktighet. På Mittköpings wikisidor finns modeller, processer, mallar, tips och rekommendationer - allt baserat på erfarenhet och kompetens från de 20 kommuner som deltar i programmet.

Här är ingenting fixt och färdigt, här finns stöd, hjälp och konkreta exempel. LEDA-kommunerna har vaskat fram viktiga nyckelområden, som till stora delar är förutsättningar och ibland självklarheter för en bra digitaliseringsresa. Kopplat till det beskrivs HUR saker och ting har gjorts, för att på sätt slippa bump på vägen, krockar på resan - för att hjälpas åt helt enkelt. Även konkreta VAD finns med, men fokus är HUR.

Ett exempel: Så blev internet i luften lika självklart som el i väggen och vatten i kranen!

Så varmt välkomna till Mittköping!

Möte illustration bildbank maja.png

Strosa runt på våra gator och torg, ta en kaffe på café Mod för att bota felrädslan som kanske sätter käppar i hjulet för er digitaliseringsresa.

Hitta marknadsplatser för utbyte av idéer, bygg och träna ert team av olika kompetenser på idrottsplatsen…

Vi bjuder in er alla i landets 290 kommuner att bli aktiva medborgare i vårt Mittköping, att fortsätta bygget tillsammans i vårt gemensamma  Team Sverige för ökad takt och ökad kvalitet i vår digitaliseringsresa!

Varför är Mittköping viktigt för mig?

... här listar vi kärnbudskap och ”pitchar” riktade till olika målgrupper och intressenter.

Så arbetar Mittköping med...