Skillnad mellan versioner av "Arbetsmetoder och modeller - processorienterat arbetssätt"

Från Mittköping
Hoppa till:navigering, sök
m
Rad 12: Rad 12:
  
 
==Varför processorienterat==
 
==Varför processorienterat==
Inledande text som  [[Användare:Majo]] skriver.
+
Allt vi gör i Mittköping är till för att skapa någon sorts värde för våra invånare/brukare/kunder. För att skapa det värdet på bästa sätt behöver vi kunna mäta och jämföra. För att kunna mäta och jämföra måste vi veta hur vi gör saker, så vi vet var vi kan mäta och vad vi ska mäta. Här finns en beskrivning hur [[Process-nytta|nyttan]] tas tillvara.
Länk till [[Process-nytta]]
 
  
 
==Vilka roller finns==
 
==Vilka roller finns==

Versionen från 19 juni 2017 kl. 09.04

Processarkitektur.png

Att använda processutvecklingsmetoden i lämpliga sammanhang kan vara ett sätt att nå målet att öka hastigheten, nyttan och kvaliteten i införandet av digitala lösningar. Metoden är kvalitetssäkrad för verksamhetsutveckling, och kan användas i samtliga förvaltningar. Metoden innefattar att verksamheten kartläggs, visioner utvecklas och handlingsplan för att nå dit arbetas fram tillsammans med mål och mått för verksamheten.

Två saker är centrala i processutvecklingsmetoden:

1. Den ska genomföras med delaktighet av medarbetare

2. Den utgår från kundens behov och resa genom kommunens service.

För att få en inblick i metoden finns på i detta forum en förenklad beskrivning av metoden och exempel på olika mallar som man kan använda i olika skeden i processutvecklingsarbetet. En del av de mallar som används i Skellefteå kommun samt Vara kommun finns publicerade i denna WIKI. Även några konkreta exempel på i vilka sammanhang metoden används i Skellefteå och Vara kommun finns publicerade i denna WIKI.

Varför processorienterat

Allt vi gör i Mittköping är till för att skapa någon sorts värde för våra invånare/brukare/kunder. För att skapa det värdet på bästa sätt behöver vi kunna mäta och jämföra. För att kunna mäta och jämföra måste vi veta hur vi gör saker, så vi vet var vi kan mäta och vad vi ska mäta. Här finns en beskrivning hur nyttan tas tillvara.

Vilka roller finns

Användare:Majo skriver lite text om att roller är viktigt och sedan länken till Process-roller

Processutvecklingsmetod

Övergripande text som Användare:Sokaang skriver. En länk till Processutvecklingsmetod där man kan läsa mer.

rubrik om mognadstrappan, som skulle byta namn

Inledande text som Användare:Sokaang skriver. Länk till Process-trappa